Flere har spurgt om jeg ville dele opskriften på rugbrød uden gær, så her er den.
Hvis du ikke har surdej, så kan du enten lave en på 2 dl. rugmel rørt med 2 dl. vand ½ dl. kærnemælk, yoghurt eller andet surmælksprodukt og 1 skefuld honning, som du blander i en skål og lader passe sig selv (overdækket med film) på køkkenbordet et par dage eller 4 til den bobler lystigt og lugter af en mellemting mellem eddike og salmiakspiritus. Alternativt kan du tilsætter en lille klump gær.
Jeg tror også sagtens man kan udskifte en del af hørfrøene og 5-kornsblandingen med andre kerner eller nødder. Faktisk tror jeg at grofthakkede mandler og blå birkes vil være godt. Jeg kommer heller ikke øl i mit brød, med mindre jeg har en slat tilovers.
torsdag, juli 23, 2009
Et ordentligt brød.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
Det ser altså godt ud, og jeg er sikker på, at det smager lige så godt.
Jeg vil prøve opskiften, så jeg skal vist have gang i en surdej!
Tak for opskriften!
Mkh. Vibeke
Det ligner rigtig meget "mit" rugbrød - og opskriften minder også om... :-)
Jeg har aldrig brugt øl, men bare vand.
Jeg bruger 1 dl solsikkekerner, 1 dl hørfrø og 1 dl grækarkerner.
Du må da have en af Eva Trios rugbrødsforme - det giver et helt firkantet brød og så kommer der ikke "hat" på - det gør det nemmere at skære..
Hjemme har vi altid haft det sådan at den, der stod op og tog rugbrødet ud af ovnen om morgen, måtte få den lune endeskive til morgenmad. Så kunne man godt komme tidligt op....
det ser da fantastisk ud...jeg vil gerne proeve opskriften ;O)
Send en kommentar