mandag, marts 14, 2011

Søndags ABC

Alt for meget. Alt for meget burger. Alt for meget chokolade. Så kort kan det siges.


Jeg tilbragte en del af min søndag på Vesterbro sammen med Klidmosteren og Anarkisten og en hel masse andre, der som os, er vilde med chokolade. Og chokolade var der meget af. Rigtig meget. Så meget, at jeg faktisk slet ikke fik taget billeder. Faktisk fik jeg heller ikke smagt så meget forskelligt, for der var simpelthen så lange køer. Så jeg købte en festival-lykke-pose for 100 kr. den indeholdt Løv te, som er Kusmis økologiske søster. Teen er en af de smagsvarianter, jeg faktisk ikke kunne finde på at købe selv; chokolade og vanille. I posen var der også et eksemplar af Copenhagen Food, forskellige smagsprøver på chokolade og et gavebevis på en stang lækre macaroons fra Nikolaos Strangas. Dem skyndte jeg mig at hente i hans bod. Derfra gik turen til Friis-Holms bod, hvor der røg en pose Sharfenberger semisweet chunks i posen. De ryger i en omgang cookies en af dagene... På vej mod Summerbirds bod smagte jeg den skønneste mælkechokolade med havsalt. Hos Summerbird vekslede jeg mine poletter til tapas-påske-æg. Og jeg var dygtig, der røg ingen Liqourice eller Coffee Lovers i posen, men et par æsker mini crand cru flødeboller og en stang tapas-påske-æg landede på forunderlig vis i min pose... 

Og så måtte vi ud. Væk fra de mange mennesker. Ud i vejret, som var fantastisk.


Det var nu ikke længe vi var ude. Vi havde en mission. En mission der handlede om store beskidte burgere. Jeg havde fået anbefalet Cejo Mejo og Burger & Bun. Klidmoster havde fået anbefalet Burger & Bun og Cocks & Cow. Så med to anbefalinger mod 1 blev Burger & Bun. Og det fortrød vi ikke...


Jeg havde lyst til noget specielt, så jeg valgte deres Italien og det er en af de bedste burgere jeg nogen sinde har spist. God mayo, fin blanding af sprød iceberg og krydret ruccola, skøn bøf, der smagte af noget og var perfekt stegt. Fantastisk bacon og tynde skiver af en lækker cremet blåskimmel ost. Og så var der de friske krydderurter. Rosmarin, salvie og basilikum satte prikken over i'et i den store burger. Næste gang tror jeg, at jeg vælger en min, i hvert fald hvis jeg også skal spise frensh fries. For deres pommes frites var som resten af deres mad, hjemmelavede og fantastiske. Lange, tynde og perfekt stegte.

3 kommentarer:

KGaardsted sagde ...

NØJ, den ser ellers god ud den burger der! Nam! :D

Therese sagde ...

Savle savle savle !!

Kjærs Mølle sagde ...

MUMS den ser lækker ud....så tror jeg da lige jeg ved hvor vi skal spise næste weekend når turen går til hovedstaden :)