Jeg får jævnligt spørgsmål om hvor meget fondant/sugarpaste man skal bruge for at overtrække en kage. Jeg har også svært ved at huske det fra gang til gang, så jeg har lavet den her oversigt:
størrelse | mængde | ||
Rund 8 cm høj | 15 cm / 6" | 350 | g |
20 cm / 8" | 500 | g | |
25 cm / 10" | 675 | g | |
30 cm / 12" | 1000 | g | |
35 cm / 14" | 1350 | g | |
Kvadratisk 8 cm høj | 15 cm / 6" | 500 | g |
20 cm / 8" | 675 | g | |
25 cm / 10" | 1000 | g | |
30 cm / 12" | 1350 | g | |
35 cm / 14" | 2000 | g | |
Hjerte 8 cm høj | 15 cm / 6" | 350 | g |
20 cm / 8" | 500 | g | |
22,5 cm / 9" | 575 | g | |
25 cm / 10" | 675 | g | |
30 cm / 12" | 1000 | g | |
35 cm / 14" | 1350 | g |
Det er selvfølgelig et spørgsmål om, hvor tykt (eller tyndt) man ruller ud, og hvor rutineret man er. Jeg ruller som regel mit overtræk ret tykt ud (3-4 mm) og at der er lidt at arbejde med.
Der er også mange der spørger hvor meget kage man beregner pr. person. Det varierer ganske meget og afhænger både af kagen og af tidspunktet den serveres på. En tung chokoladekage rækker længere end en let og luftig lagkage. Og serveres kagen til eftermiddagskaffe går der mere end hvis kagen serveres som dessert eller til kaffen efter en stor middag. Derfor har jeg revideret min tabel og lavet en kolonne for de "små stykker".
200 cm3 ca. 5 x 5 x 8 cm |
160 cm3 ca. 5 x 4 x 8 cm |
|
Rund form | ||
15 cm/ 6" | 7 | 8 |
20 cm/ 8" | 13 | 15 |
25 cm/ 10" | 20 | 24 |
30 cm/ 12" | 28 | 35 |
35 cm/ 14" | 38 | 48 |
Kvadratisk form | ||
15 cm/ 6" | 9 | 10 |
20 cm/ 8" | 16 | 20 |
25 cm/ 10" | 25 | 30 |
30 cm/ 12" | 36 | 45 |
35 cm/ 14" | 49 | 60 |
Det hænder også, at jeg får spørgsmål til hvordan man omregner en opskrift, fra rund til firkantet, fra stor til lille eller fra lille til stor... De fleste af mine opskrifter passer nemlig til en springform med en diameter på ca 20 cm og når jeg ganger op (eller ned) bruger jeg den her tabel:
rund/hjerteformet | kvadratisk | opskriften skal ganges med |
10 cm | 1/4 | |
13 cm | 10 cm | 1/3 |
15 cm | 13 cm | 1/2 |
18 cm | 15 cm | 3/4 |
20 cm | 18 cm | 1 |
23 cm | 20 cm | 1 1/4 |
25,5 cm | 23 cm | 1 1/2 |
28 cm | 25,5 cm | 2 |
30 cm | 28 cm | 2 1/2 |
33 cm | 30 cm | 3 |
35 cm | 33 cm | 3 1/2 |
35 cm | 4 |
Det er også godt at vide at sportsboldformen fra Wilton rummer samme mængde dej som en rund rund ø 20 cm. form og at samme mængde dej kan blive til 12 muffins.
3 kommentarer:
De skemaer er helt fantastiske at have i gemmerne!!
Mokka?
Åhh du er en stjerne - TAK!
Tak for dit skema:)
Send en kommentar