tirsdag, september 09, 2008

Urtesalt

Søndagens tur til høstmarked hos fru Plum gav inspiration til at lave en gang hjemmelavet urtesalt. Fru Plum har i sine udsendelser på DR2 givet en opskrift, som jeg næsten fulgte.

Jeg plukkede lidt forskellige urter i haven og lagde dem i en bradepande med groft salt. Hele herligheden røg i ovnen natten over ved 50 grader. Her til morgen røg urter og salt i blenderen og nu har jeg flere glas fyldt med det skønneste hjemmelavede urtesalt.


Jeg lavede to slags; en italiensk inspireret citronduftende salt med timian, basilikum, rosmarin og citronmelisse, den anden en mere traditionel urtesalt indeholdende løvstikke, timian, salvie, oregano og rosmarin.

11 kommentarer:

Stine sagde ...

Sikke da en god idé - det må selv jeg da kunne finde ud af. Jeg mangler bare urterne ;-)

Valdemarsro sagde ...

Det lyder lækkert og en super måde at gemme krydderierne til vinteren. Jeg overvejer at gøre dig forsøget efter

Kagekonen sagde ...

Det er så lækkert og nemt at lave, og så fylder det ikke meget at opbevare ;-)

Sifka sagde ...

Jeg elsker at lave urtesalt. Det dufter så godt. Forresten leder du stadig efter lotusstager??

Shabby - Marianne sagde ...

Og ved du hvad? Det er verdens bedste julegave at give.... jeg bruger det

Kagekonen sagde ...

Urtesalt er ikke til at undvære ;-) og ja Sifka, jeg leder stadig efter lotusstager... har dog mest travlt med at pakke til ferien som starter på lørdag...

Anita sagde ...

Hvordan bruger man urtesalten?

Kagekonen sagde ...

Anita, jeg bruger saltet som almindelig salt i madlavningen og så er den traditionelle salt helt suveræn til en tomatmad med mayo ;o)

Lene sagde ...

Jeg har oregano, merian, citrontimian, isop og mynte, tror jeg nok, har fået det hele af Liselottes Kenneth. Meget af det er i blomst, men kan jeg bruge det og hvad vil du anbefale af blandinger?
God pakkelyst og knus herfra :-)

Kagekonen sagde ...

Lene, isop kender jeg ikke, så den kan jeg ikke sige hvordan vil være i en salt, men merian, oregano og citrontimian vil være super sammen, evt. med lidt basilikum i også (køb en potte i supermarkedet) så bliver det sådan lidt italiensk inspireret.

Lene sagde ...

Tusind tak for rådet :-)