søndag, februar 12, 2012

Rødt, blødt og sødt

På tirsdag er det Valentins Dag. Ikke alle fejrer dagen, men jeg synes faktisk det er en god anledning til at huske at fortælle den jeg holder allermest af, hvor han betyder for mig. Mit sprog er kage... eller til nød mad. Derfor siger jeg det ofte med kage, hvor andre siger det med blomster eller musik.

I år bliver det med den ærke amerikanske kage Red Velvet, der er en let og luftig kage med et strejf af chokolade. Jeg har efterhånden prøvet en del opskrifter, men den jeg finder bedst er den her, som er en blanding af flere amerikanske opskrifter. Jeg bruger cup-målet fordi jeg har dem... men ellers svare en cup omtrænt til 2½ dl.


Red Velvet Cupcakes (24 stk.)

2 1/2 cups mel
2 cups sukker
1 spsk. kakao
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
2 æg
1 cup rapsolie
1 cup  kærnemælk
1 spsk. eddike
1 tsk. vanille
rød fødevare farve

Tænd ovnen på 175 grader IKKE  varmluft

Kom muffinsforme i muffinsbradepanden.
Pisk æggene let sammen i en skål. Tilsæt resten af de flydende ingresienser og den røde farve og pisk det hele sammen.
Bland alle de tørre ingredienser I en anden skål..
Tilsæt æggemassen og rør/pisk dejen godt sammen, så der ikke er nogen tørre klumper.
Hæld dejen i formene, så de er omkring 3/4 fyldte              
Bag kagerne i 18-20 min

Du kan også bage kagen som en stor kage, så rækker portionen til en springform på ca. 25 cm. I dag bagte jeg 12 cupcakes og en kage i min lille springform på 18 cm.Amerikanerne elsker frosting og en af de bedre er creame cheese frosting. Og Red Velvet serveres traditionelt med creame cheese frosting eller alm. smørcreme. Jeg kan bedst li' den med creame cheese frosting.

Creame Cheese Frosting
225 gr. flødeost
1 cup smør
1 tsk. vanille
6 cups flormelis

Tag smør og flødeost ud af køleskabet i god tid, så det har rum temperatur.

Pisk flødeost og smør sammen til det er en blød og cremet masse. Tilsæt vanille og flormelis og pisk til massen er blød og luftig.


Dekorationen er nem. Rød fondant fra gemmeren (du kan købe den færdigindfarvet hos Kagebutikken eller indfarve den selv med rød pastafarve) og et par enkle udstikkere. De svungne hjerter købte jeg af Lindy Smith da jeg for år tilbage var på kursus hos hende. Jeg bruger dem ikke ofte, men synes de er noget så dejlige. De små hjerte stempeludstikkere kan man få mange steder, måske oven i købet i Netto, der har kagedekorationsudstyr som spotvarer i den kommende uge.Bogstaverne og hjerterne på de nederste kager er skåret på min Cricut Cake, men man kunne sagtens bruge almindelige bogstavudstikkere eller en skarp kniv og et print at skære efter.

8 kommentarer:

Sacha sagde ...

Nu er du let af en kageekspert.

Netto har i den uge vi snart er på vej ud af, også haft kagegrej blandt spotvarerne.

I min netto ligger der forsat en æske til 80kr med en masse tyller - men der står intet om hvilken pose de skal bruges med.

Tror du, at de vil kunne bruges med en ganske almindelig frysepose?

Tante Kage -kagedage sagde ...

Hvor er de bare fine, jeg bliver nødt til at afprøve den runde tylle til at lave swirls, det ser ret lækkert ud.

Janebph sagde ...

TAK for din opskrift på Red Velvet...har kigget længe efter en god anbefaling idet opskrifterne er mange på de amerikanske sider...jeg tror jeg vil overraske manden med lidt kage men tænker på om du evt. har en anden frosting man kan bruge idet manden stivner når han høre ordet ost (og ikke på den fede måde) :)
Stor ros til din suværene side!
Love it!
Knus
Jane

Kagekonen sagde ...

@Sacha, køb du bare tyllesættet, det ser fint ud. Du kan sagtens bruge dem med en frysepose, men "trekantede" sprøjteposer er at foretrække fordi de er lettere at styre. Nogle steder sælger de bland selv-slik i trekantede plastikposer, prøv om ikke du kan få lov til at købe nogle der...

@Tante Kage, det helt enkle er ofte det fineste...

@Janebph, prøv min italienske marengssmørcreme evt. med lidt citronsaft/skal i. Den går til det meste og kan i øvrigt også tåle en tur i fryseren, hvis du skulle få noget tilovers.

Sacha sagde ...

Super!

Så vil jeg finde en netto på vej fra arbejde.

Fryseposer er mest tænkt som afprøvning og de slikspidsposer har jeg ikke tænkt over skulle have den rette form.

Trine Als sagde ...

øv mine fløjlskager smager af raps-olie :/ Jeg skal vidst finde mig et andet mærke, hvis jeg skal bare med olie istedet for smør.
Lækker konsistens dog og med lidt karamel og peanuts i ostecremen kan man næsten ikke smage olien ;)

Dinas sagde ...

Hej :) Jeg kan se på billedet, at du har en meget stor rød farvepaste. Jeg har trykket på linket, men det ikke den samme som din. Så jeg vil høre, hvor du har købt den henne? Og hvilket mærke der er?:) Mvh. Dina

Kagekonen sagde ...

Kære Dina. Jeg har købt den røde (og flere andre) i New York og kan ikke huske mærket... Jeg ved at americolor laver samme type, måske du kan finde dem på nettet.