lørdag, juni 02, 2012

Vartegn

Hvis jeg siger Union Jack, Big Ben, dobbeltdækkerbusser, sorte taxier, Tower bridge, røde telefonbokse, gardere, undergrundsbane og the Eye hvor er vi så henne i verden?

London siger du...

Hvis jeg så tilføjer mandelbunde, fed mascarponecreme med vanille fra Tahiti og store friske blåbær, hvad har vi så?Bogstaverne er skåret ud af ½ fondant og ½ gumpaste på min Cricut Cake maskine. De tørrede hurtigt op, så de kunne stå selv. Flaget på toppen er i øvrigt forholdsvis let at lave. Skær en cirkel blå fondant (jeg brugte en underkop som skabelon) og del den i 8 lige store stykker, som var det en pizza. Skær 4 røde strimler, de 2 lidt bredere end de andre. Jeg brugte min ribbon cutter fra FMM. Placer de 2 bredeste strimler på midten af din kage og læg de blå trekanter udenom så der er luft til de to sidste røde strimler. Skær/klip dem til i midten så de ligger pænt. Afslut flaget med en hvid kant, jeg lavede en snor på min sugar gun, som er et fantastisk stykke værktøj.Selvom det er lang tid siden jeg har lavet kage af denne kaliber, så er jeg ganske godt tilfreds. Håndelaget var der stadig, men hold op hvor tager det lang tid. Godt jeg havde afsat hele fredag eftermiddag og aften til projektet. Tower bridge, Big Ben, telefonboksen og alle de andre dekorationer er lavet af fondant tilsat tylosepulver og skåret ud i fri hånd. Dog har jeg brugt en micro-udstikker til vinduerne i Tower og på bussen.Mange timers hyggeligt arbejde med rod i køkkenet og på spisebordet, er der nu kage til naboens datter, som holder non-firmationsfest i dag.

Tillykke Julie, keep calm and carry on!

8 kommentarer:

Agnethe sagde ...

Du er simpelthen genial! Er bare vild med den kage, men nu er London også min absolut ynglingsby og hvor har du da fanget essensen af det hele! Det ser bare SÅ fedt ud! I inspirationsmappen med den da :D Rigtig god lørdag til dig!

tansen sagde ...

Hej.
Har et par gange været forbi din side og få lidt inspiration. det er helt utroligt hvilken energi du lægger i kagerne.
Men jeg har et spørgsmål - hvordan transportere du stakkede kager?

Kagekonen sagde ...

Hej tansen
Jeg transporterer snakkede kager, som alle andre, i en papkasse på et skridsikkert underlag. Hvis de er meget høje (mere end tre etager) samler jeg kagen på stedet. Det der er vigtigt med snakkede kager, er at de er godt understøttede. Dvs at du skal bruge trædyvler eller elefantsugerør og en ordentlig kvalitet kagepap eller endnu bedre seperatorplader. Jeg har skrevet et indlæg om det tidligere. Prøv evt. Søgefunktionen

Anonym sagde ...

Hej
Sikke en flot bogkage du har lavet. Vil lige høre om jeg kan lave det hele færdig med fondant osv og fryse kage ??

Kagekonen sagde ...

Kære anonyme. Bogkagen kan du sagtens lave færdig med fondant og det hele og så fryse den. Det er vigtigt at du indfryser kagen helt inden du evt. pakker den ind og at du pakker den ud og lader den tø langsomt op i køleskab inden servering. Blomster og anden dekoration der er tørret i form skal du ikke fryse, de taber faconen.

Anonym sagde ...

Jeg bliver imponeret hver gang jeg lægger vejen forbi din skønne side!

Du er en stor inspirationskilde!

Må jeg følge op på det spørgsmål ang, frysning af kage? Kan den fryses med fyld og fondant? (Bare høre om jeg har forstået det korrekt?)Altså lade den fryse helt, derefter putte den i en kagekasse og i fryseren igen, og så lade den tø op i kassen i køleskabet? Hvornår skal den op fra fryseren?

Lise.

Kagekonen sagde ...

Kære Lise
Du kan sagtens fryse en fyldt og overtrukket kage, bare du (som du også skriver) sørger for, at den er helt stivfrossen før du pakker den ind. (jeg har bare brugt meget store fryseposer, de få gange jeg har frosset kager)
Optøningen sker som du nævner i køleskabet og tager vel et døgnstid. Jeg har aldrig prøvet tricket med papkassen, men bare haft kagen stående utildækket i køleskabet.
Husk at du ikke skal fryse kagen med dekorationer på. De bliver bløde når de tør op...

Anonym sagde ...

Tusind tak for at du tog dig tid til at svare :)

Lise.