tirsdag, oktober 16, 2012

Back to basic

I dag er det Myndlingens fødselsdag. 23 år fylder han. Vi fejrede ham i søndags, med hele huset fuld af gæster. Myndlingen havde selv hjulpet med maden, men kagerne overlod han til mig...

Jeg lavede to, næsten nøgne og uden ret mange dikkedarer. Og glemte alt om billeder. Så det blev kun til de her to, halvdårlige taget med telefonen. Anyway, kagerne var super lækre og opskrifterne får I her:


Den ene kage var den efterhånden legendariske mudcake, lagt sammen med bær (jeg brugte skovbær og gav dem lige et kort opkog for en sikkerheds skyld) som jeg lige gav en tur med stavblenderen inden jeg fordelte massen på de to bunde. Toppen er dekoreret med glasur af 60 g mørk chokolade og 60 g smør smeltet sammen og afkølet let inden det blev hældt over kagen, som også lige fik lidt kruseduller af smeltet hvid chokolade, bare for at bryde alt det mørke.


Den anden var en nyfortolkning af de klassiske lagkagebunde. Jeg erstattede 1/3 af melmængden med fint malede hasselnødder med skal og tilsatte en anelse mere vand da jeg piskede æggeblommerne. Mens bundene var i ovnen lavede jeg en trøffelcreme af 1/2 l piskefløde og 350 g hvidchokolade, som jeg filmede (filmen skal helt ned og røre cremens overflade) og stillede på køl til næste dag, hvor jeg gav den en forsigtig tur med håndmixeren til cremen var blød og luftig. Jeg delte kagen i 3 og smurte en bund med sød kastanjecreme og et lag chokoladetrøffel. Den næste bund blev smurt med et lag æblekompot kogt på vilde æbler og vanille inden den også fik et lag chokoladetrøffel. Den sidste bund (som jo er toppen af kagen) og siden af kagen fik et tyndt lag chokoladetrøffel  og så blev toppen drysset med lidt fint hakkede hasselnødder. Kombinationen af den søde kastanjecreme og den syrlige æblekompot var uovertruffen. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg leger med de to ingredienser koblet med nødder og hvid chokolade. MUMS!

Jeg kan ikke huske om jeg har lagt opskriften på lagkagebunde op før, men her er min basisopskift.


2 kommentarer:

Line42 sagde ...

Hej Kagekone!

Tak for en fabelagtig blog om skønne kager! Et par spørgsmål fra en novice udi kagekreasionerne:

- Hvordan beregner man mængde kage til antal personer? Hvis man nu fx skal lave bryllups- eller dåbskage til X antal gæster.

- På dit Mud-cake skema har du angivet mål for rund hhv. firkantet form. Rund form = diameter, er firkantet form = diagonal/hjørne til hjørne?

På forhånd mange tak for svar :-)

Line

Kagekonen sagde ...

Kære Line
Tak for de rosende ord, de varmer rigtig meget.

Jeg har et eller andet sted på bloggen en oversigt over hvor langt kagen rækker (altså lige præcis det du spørger efter). Prøv at kigge i venste side bar eller brug søgefeltet.

Med hensyn til formenens mål, så er der for de runde forme tale om diameteren og for de firkantedes vedkommende er der tale om sidernes mål. Dvs. en firkantet 25 cm er en kvadratisk form på 25 x 25 cm.

Har du forme med andre mål, så har jeg tidligere skrevet om, hvordan man så beregner hvor meget dej man skal lave.

Hilsen Pia