mandag, oktober 20, 2008

Bordpynt...

Dette græskar prydede fødselsdagsbordet i går da vi fejrede Myndlingens fødselsdag med hele familien...


Havde det ikke været fordi Myndlingen fortalte, at det var en kage, så tror jeg faktisk at en del af gæsterne havde troet at det bare var bordpynt, for på bordet var der også 2 klassiske lagkager og de obligatoriske søde fødselsdagsboller.

Jeg var lidt sent på den igår, så jeg var ikke helt færdig med at dække bord, da gæsterne begyndte at komme, derfor var der også flere af dem, der så hvordan panikken bredte sig, da jeg ikke kunne finde min lagkagekniv. Jeg aner ikke hvor den har gemt sig så jeg endte med at låne en af naboens nabo.

Indholdet var mudcake og italiensk marengssmørcreme og selvom cykelsønnen fik et stykke med hjem og nabo-naboen fik et stykke som tak for lån af lagkageknive, så er der stadig et lille stykke tilbage i køleskabet... Jeg ved godt hvad jeg skal have til eftermiddagskaffen.

12 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Jeg kan godt forstå, at gæsterne regnede med, at det var en del af bordpynten, den ligner jo fuldstændigt :) men jeg er sikker på, at den også smagte så fuglene sang :)

Anonym sagde ...

Åh mums og mums. Gemte du også et stykke til mig?

Anonym sagde ...

Jeg har læst din blog over længere tid, men har ikke lagt en kommentar, men nu kommer der en. Du laver virkelig nogle fantastiske kager, hvor får du det fra?

Needful Friends sagde ...

wow den ser da vel nok appetitligt ud...nu kender jeg dine kager og jeg hved hvor dygtig du er til at lave de fineste kager...men som fremmede gaester kan man godt taenke at det drejer sig om bordpynt.

:O) knus anja

Unknown sagde ...

Hvor ser den fantastisk ud - jeg tilbringer et studieår i Chicago sammen med manden, og vi ser græskar alle steder i øjeblikket, men denne her kan bestemt slå en del af dem. Jeg forsøgte selv at bage din mud cake i weekenden, men er ikke helt tilfreds med resultatet - den blev ikke helt fugtig nok, synes jeg... Tyder det mon på for lidt smør/olie eller overbagning?! Jeg fulgte opskriften ret nøje, men der er selvfølgelig altid forskel på mel/ovn osv. Tak i øvrigt for en meget inspirerende blog - jeg er vildt imponeret!

Kagekonen sagde ...

1000 tak for de pæne ord allesammen og velkommen til Gitte og ac.

Ideerne kommer fra mange steder og græskarret har jeg længe ledt efter en lejlighed til at prøve kræfter med.

Den "tørre" mudcake tyder på overbagning. Dertil kommer at kagen har brug for at sætte sig, gerne et par dage før den bliver rigtig god.

Marianne sagde ...

Du er altså for vild.... de spiste vel ikke af den - det kan man ikke nænne......

Anonym sagde ...

Hej kagekone!
Jeg følger flittigt med i din blog og synes simpelthen du er fantastisk til det med kager! :)
Jeg har lige et spørgsmål mht. MMF, sagen er den at jeg også gerne vil igang med at lave fine kager af sugarpaste eller MMF, men da jeg bor i udlandet (Prag, Tjekkiet) kan det være vanskeligt at få de 'rigtige' produkter. Derudover ejer jeg ikke nogen microwave, så jeg er lidt bekymret for at smelte skumfiduserne til første step.
Tror du det vil være muligt, at smelte dem i et vandbad istedet?
Mht. sugarpaste, så er det desværre ikke muligt at købe pasteuriserede æg i Tjekkiet, så jeg er lidt loren ved at påbegynde hjemmelavet sugarpaste. Jeg har læst om et produkt de kalder Meringue Powder som skulle kunne erstatte dem, men jeg ved ikke om det virker optimalt - er jeg så heldig, at du har haft erfaringer med det? :)
Ellers må jeg sige, at jeg glæder mig meget til at få forsat fremtidig inspiration af dine fantastiske kager.

Anonym sagde ...

Som altid: fantastiske kager du lige får lavet i en håndevending :)

Kan godt forstå, at de kunne tage fejl, den er superflot lavet. Men på den anden side: har de ikke snart luret, at de kan forvente de mest utolige livagtige kager hos dig?? Hi hi hi....

Anonym sagde ...

P.s. tillykke med sønnemand og med hans nye flotte værelse.

Kagekonen sagde ...

Velkommen til Nicolai og undskyld at jeg ikke har fået svaret. Jeg kan se hos dig, at du har fundet svar... glæder mig til at følge med hos dig.

Rebecca sagde ...

Hej har et spørgsmål...
Jeg skal bage en bryllupskage i næste uge og har fundet en super god opskrift... jeg har lavet hjemmelavet sugarpaste til roser efter din opskrift... men nu er mit spørgsmål om de roser jeg har lavet for 2½ uge siden godt kan bruges til kage om halvanden uge, eller om de er for gamle? de har været pakket i en lufttæt beholder og har stået på nederste hylde i køleskabet... vil blive rigtig glad hvis du vil svare mig på min mail: reb_bello@msn.com
MVH Rebecca...