mandag, december 07, 2009

Ukrudt

Løvetand, mælkebøtte, fandens mælkebøtte - kært barn har mange navne. Men sandt er det, at den gule blomst med de fligede grønne blade sjældent er særlig velset, selvom det faktisk er en plante med rigtig mange gode egenskaber.Mælkebøtten har det - som så mange andre planter - med at blive ved med at dukke op, den kommer igen, også selvom man troede man havde fået bugt med den...





Denne kage er til min gamle studiekammerats arbejdsplads, som skulle fejre jubilæum. Eneste ønske var at arbejdspladsens logo indgik. Jeg synes at det var for lidt med logoet på toppen af kagen, så jeg lod farve og blomst gå igen i kantdekorationen.

Kagen er den klassiske og super skønne mudcake lagt sammen med et par lag hindbærfromage og smurt op med chokoladesmørcreme inden den er overtrukket med fondant.

Billedet er det eneste jeg har, jeg undskylder, men jeg glemte simpelthen at fotografere den inden "den gik ud af døren" så billedet er er skudt med mobilen mens den stod i køleskabet... dårlig stil, jeg ved det godt, men jeg synes altså, at I skulle se den alligevel.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den ser da helt fint ud.. Jeg skrev en mail til dig for en uge siden ved ikke rigtigt om du fik den? Aras fra fyn

Kagekonen sagde ...

tak for din kommentar. Jeg har ikke fået nogen mail...

G. Alarcon sagde ...

This bakery treat looks fabulous! Thanks for sharing.

Anonym sagde ...

okey jamen så prøver jeg her...:) jeg er helt vild med dine kager, at have sårnn en evne til at dekorer og bage kager er kunst :)

Jeg var helt vild med din fodboldbanekage og havde tænkt mig at bestille en til min søns 1.års fødselsdag. Har kigget lidt rundt i byen der var ikke rigtig nogen der kunne lave sådan noget.. en enkel bager ville gerne prøve for 1200kr men kunne ikke alivel da jeg skal bruge den 31/12
Jeg har bare ikke evnen til at bage en, men spørger alivel

hvor meget fondat har du brugt?
kan man farve fondat?
bager du kun privat?

Zara fra Odense

Kagekonen sagde ...

@ Zara, tak for dine pæne ord. Jeg bruger ca. 500 g fondant til en kage med en diameter på 20-22 cm. der er selvfølgelig noget til overs, men man har brug for lidt ekstra for at få overtrækket til at ligge pænt på kagen. Fondant kan farves med pulver og pasta farver som du kan købe samme sted som du køber fondanten (www.kagebutikken.dk)
Jeg laver kun kager til familie og venner og kan derfor ikke hjælpe dig.