søndag, maj 20, 2007

Rabarber muffins


Jeg har længe ledt efter en opskrift på muffins med rabarber i. Det er ikke lykkedes mig at finde en, så nu har jeg været i køkkenet for at eksperimentere... Resultatet er disse lækre rabarber muffins med hvidchokolade og mandelmel.



Opskriften er en kombination af et par klassiske muffinsopskrifter og en enkelt kageopskrift, men jeg vil gerne dele, så du får den her:



























Da de var kølet helt af (og det tog alt for lang tid, syntes vi) pyntede jeg dem med en hvid chokoladesmørcreme og små sukkerblomster og de smagte pragtfuldt skulle jeg hilse og sig.

26 kommentarer:

Lise sagde ...

Hold da op de er lækre disse kager, helt vildt saftige og luftige. De er røget på listen over yndlingskager herhjemme.

Overvejer dog at udskifte den der hvide chokolade med mørk istedet, for jeg er ikke pjattet med smagen af hvid chokolade.

Kagekonen sagde ...

Velkommen til Lise. Jeg tror sagtens du kan bruge mørk chokolade, om end det måske er for dominerende i smagen i forhold til rabarberne...

Lise sagde ...

Du har nok ret i det med den mørke dominerende smag. Jeg er bare ikke så vild med hvid chokolade.

Måske så lys i stedet? eller måske slet ingen chokolade. Nå men jeg prøver mig frem, og du skal nok høre hvis jeg lander et godt sted.

Kirsten sagde ...

Hej Kagekonen

Jeg har været ude at handle ind til dine rabarbermuffins, men kan ikke finde mandelmel, hvor købes det henne?

Hilsen Kirsten

Kagekonen sagde ...

Jeg har set mandelmel i enkelte helsekost butikker og i Irma. Alternativt kan du lave det selv; skold og smut mandlerne og lad dem tørre godt evt. ½ times tid ved helt lav varme i ovnen, hvor efter du blender dem.

Lise sagde ...

Hej Kirsten,
jeg fandt heller ikke mandelmel, men jeg gjorde som kagekonen skriver - smuttede og hakke fint, jeg tørrede ikke mine. Det er virkelig ikke svært.

Unknown sagde ...

Kan man bruge rababer der har været en tur i fryseren eller bliver det mon for vådt??
Vh Melokh

Kagekonen sagde ...

Du kan sagtens bruge rabarber der har været frosne, lad dem blot tø langsomt op og lad dem dryppe lidt af inden du vender dem i dejen.

Unknown sagde ...

Det er simpelthen de mest fantastiske muffins jeg længe har bagt og smagt - de er bare SÅ gode :o)
Smørcremen derimod har jeg ikke haft stor succes med. Jeg har fulgt opskriften helt præcist og jeg regnede med at cremen ville blive tyk og lidt fast, så jeg kunne lave "toppe" som på dit billede - men cremen er bare helt tynd og flydende - øv øv. Hvad er mon gået galt?? Skal den stå længe i køleskabet før jeg kan pynte eller??

Kagekonen sagde ...

De er nemlig rigtig gode Mette. Måske har din chokolade været for varm når du blander den med resten. Chokoladen skal faktisk være "kold" men stadig flydende før du pisker den i cremen.

Faster Philip sagde ...

Jamen Jamen, jeg har en basis opskrift på muffins som gør sig fortrinligt med næsten alle semi våde frugter, du får den her :
http://www.faster-philip.dk/archives/840

Mvh Faster Philip

Ps. Dine kager er "to die for" =D, ville ønske jeg var så god, god weekend.

Bente sagde ...

Hej Kagekone. Fantastiske kager:)Du er bare så fantastisk dygtig! Jeg skal nu selv prøve krafter med en bryllupskage, men jeg har et lille spørgsmål. Du skriver at du smører dine kager ind i smørcreme inden du kommer sugarpaste over - er denne smør creme du bruger eller hvilken er det?

Mvh Bente.

Anonym sagde ...

Kære kagekone,
Hvor er du dygtig,helt fantastisk flotte kager du laver. Jeg er blevet helt inspireret til at gå i gang selv. Jeg vil prøve at bage dine Mudcake Muffins og Rabarber Muffins til min mors runde fødselsdag. Har dog et par spørgsmål: først angående chokoladesmørcreme til pynt. Bruger du usaltet eller saltet smør ? Kan man også lave Rabarber muffins et par dage før og putte i køleskabet ligesom Mudcake Muffins ? Eller holder de sig ikke ligeså godt.
Tusind tak igen for en fantastisk side, den vil jeg besøge ofte :-)
Med venlig hilsen Marissa

Anonym sagde ...

De lyder rigtige lækre dine rabarber muffins, men kan det passe der kun skal 30 gr. rabarber i, jeg synes ikke det lyder af meget.

Tak for dejlig inspiration!

Unknown sagde ...

Kære Kagekonen:-) Nu er det vist på tide, jeg også giver mig til kende på din side! Jeg har et stykke tid smugkigget rigtigt ofte, og nyder bare din side. Sikke en masse inspiration, og FEDT at du så generøst deler ud af dine opskrifter. De her rabarber muffins skal jeg helt sikkert prøve en dag. Jeg er selv for nylig begyndt at lave kreative kager, og skal faktisk imorgen holde begynder kursus for 15 af mine veninder, så idag bager jeg hele 9 sæt bunde til dem, der ikke liiiige selv kunne overskue det.
Jeg har idag brugt din opskrift på nemme lyse bunde- dem med mandler bliver perfekte. Men de to jeg har bagt uden mandler bliver desværre flade i midten - høje i siderne, og hæver fint, men falder sammen til sidst. Hvad søren tror du der er galt? Jeg pisker meget luft ind i dejen - kan det blive for meget mon? Og følger ellers opskriften nøje. Håber du har en ide til hvad der går galt .... man kan jo ikke rigtigt dele dem i 3 nu, når de ikke er næsten lige ... men igen tak, tak, tak - og jeg kigger med igen meget snart. Ha' en skøn weekend. KH Marianne fra Frederiksberg

Kagekonen sagde ...

Jeg har ikke umiddelbart andre bud end at du måske skal tilsætte en lille smule mere mel og så forlænge bagetiden lidt. Hellere lidt for meget end lidt for lidt når det gælder lagkagebunde.

Camilla sagde ...

Hej Kagekonen.
LÆKRE muffins - jeg fik dem hos en veninde forleden og vil selv forsøge om et par dage. Ved du, hvor man kan få fat i muscovadsukker, som du skriver?
Kh Camilla.

Kagekonen sagde ...

Jeg tror muscovado-sukker fås i langt de fleste dagligvarer butikker.

Anonym sagde ...

Vil lave nogle muffin til fryseren men hvordan optør man dem bedst?

lupe sagde ...

hej jeg har lige lavet dine rabber muffins, mums kan kun give dem 5 ud af 5 kokkehueér

Anonym sagde ...

Hej hej.. Nu har jeg længe nydt at læse din blog..og har fået STOR inspiration fra den og dine opskrifter!! Sidste dag bagte jeg gulerodskagen, og idag har jeg netop bagt mudcake til svigermekanikken imorgen!!
Jeg vil SÅÅÅ gerne bage dine rabarbermuffins til min fødselsdag..men hvor får man rabarber henne på denne årstid???

Tak for en god blog.. :)

Kagekonen sagde ...

Velkommen til og tak for dine roser. Normalt ville jeg kækt svare: "I min fryser" men i år har jeg ingen. Mon ikke du kan finde rabarber i velassorterede supermarkeder enten i grøntafdelingen eller på frost. Jeg tror jeg har set frosne rabarber i Metro på et tidspunkt.

Majbrit (anonym) sagde ...

Ja ok...bor desværre i et område hvor der hverken ligger Metro eller Irma... Vi har Føtex og Bilka, så dem må jeg en tur i i eftermiddag, og så er der arrangeret plantningen af rabarber i mors have til forår..

Anonym sagde ...

Hej Kagekone
Har et lidt pinligt spørgsmål, taget de mange kommentarer i betragtning, men kan det virkelig passe,at der kun skal bruges 30 g rabarber i dine muffins?
Hilsen Vipse

Kagekonen sagde ...

Hej Vibse. Ja, 30 gram rå helt fintsnittet rabarber til 12 muffins :)

Anonym sagde ...

Hej igen

Ok og tak - det er godt nok ikke meget, når man lige har hentet 3 kg. ind:-)
Glæder mig dog til at afprøve dem!
Hilsen Vipse