søndag, februar 13, 2011

Boller op boller ned

Vi er løbet tør for brød. Og belært af erfaring, ved jeg, at ingen af os gider gå til bageren i morgen tidlig. Så jeg fandt brødbogen frem og smækket en hurtig dej sammen. Nu dufter hele huset af nybagt brød.


Den pink farve var faktisk ikke planlagt, men jeg tilsatte resten af gårsdagens råkost til dejen, og den  bestod af en blanding af æble, gulerod og rødbede, og det gav dejen en fin pink farve, der faktisk passer rigtig godt til morgendagens kærlighedstema.

Opskriften er et miks af en opskrift fra Varm på brød og lun på boller og det jeg kunne huske af min gamle favorit opskrifter. Så jeg brugte ikke rigtig mål og vægt, men blandede en en pakke gær med en rest havregrød med en kvart liter vand og lidt olie, salt og honning, resten af gårsdagens råkost (som vel var et par deciliter eller 3) og en håndfuld solsikkekerner. Til slut tilsatte jeg mel (en blanding af durum og alm. hvedemel) til dejen havde en passende (men stadig blød) konsistens. Jeg lod dejen hæve på køkkenbordet en lille timestid og bages i 20-25 min. ved 200 grader.

2 kommentarer:

Grith sagde ...

De ser super lækre ud. Og rigtig flot farve - er det muligt du kan smide en opskrift på?

Hilsen Grith

Kagekonen sagde ...

Så er der noget der ligner en opskrift i forlængelse af den oprindelige post :)