tirsdag, april 12, 2011

Stakkede kager og pæne kanter.

Jeg får rigtig mange spørgsmål om hvordan jeg laver mine kager. Så mange spørgsmål, at jeg faktisk ikke altid finder tid til at svare direkte eller med det samme. Et af de spørgsmål der går igen, er spørgsmålet om, hvordan jeg laver en kage i flere etager, hvor kagerne står direkte ovenpå hinanden.

Det gør jeg med Wiltons kageplader, Wiltons "elefant-sugerør" og/eller Wiltons trædyvler til kager. Kagepladerne fås både i runde og firkantede med lige eller bølget kant og hvis du er heldig kan du stadig finde dem i hjerteformet dog kun med bølget kant.


Til de stakkede kager, vælger du en kageplade der har samme størrelse som kagen, det betyder at overtrækket ligger ud over kagepladen som dermed kan skjules helt også uden at man behøver at lave en bort. Jeg løfter blot kagen op og skærer den overskydende fondant væk fra undersiden af kagepladen. Man kan eventuelt stille kagen på et krus eller en skål (alt efter kagens størrelse) så man får løftet bunden fri og stadig har begge hænder fri til at arbejde.


Jeg har i øvrigt tidligere laven en beskrivelse af, hvordan jeg fylder og overtrækker kager. Den ligger lige her.

Når kanten er skåret ren er det tid til at stakke kagerne. Det er her "elefant-sugerørene" og trædyvlerne kommer ind. De skal bruges i de nederste lag, til at understøtte vægten fra de øverste lag. Hvis der er tale om en stor og tung kage, så brug "elefant-sugerør" og skær dem til med en brødkniv (eller en nedstryger) ellers brug trædyvlerne. Jeg har købt en listesaks i Bauhaus, som jeg bruger til formålet. Sæt et passende antal dyvler ned i den nederste kage så næste kage er understøttet jævnt osv. Fordelen ved at bruge Wiltons kageplader er, at de har "fødder" som sikrer at kagen ikke glider, men står godt og solidt ovenpå kagen under. Den nederste kage laves direkte på fadet eller på et stort cakeboard.

Du kan se mere hos Bake Decorate Celebrate eller klik forbi youtube, der også er fuld af eksempler.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære kagekone.

Det kan godt være jeg er for praktisk og bare skal se at man laver en smuk kage.
Men er det ikke lidt rodet når man skal spise kagen, hvis der er dyvler i?

Mvh. Maria

Kagekonen sagde ...

Kære Maria, det er et super relevant spørgsmål du stiller. Min erfaring er dog, at dyvlerne er lette at tage ud af kagen, når man skærer den for. Typisk vil der jo være én person der skærer kagen for, da den jo ikke er lige sådan at sende rundt ;)

Hvis man bruger de store "elefant-sugerør" kan man nøjes med færre.