torsdag, maj 08, 2008

Forkælelses kager


Læseferien er lige om hjørnet... Myndlingen har sidste skoledag i morgen og ville gerne fejre det med cupcakes, - jeg er ret sikker på at i morgen går op i fest og farver så snart eksamensfag og -datoer bliver offentliggjort, så jeg sendte ham afsted med disse cupcakes til ham og resten af 2.y her til morgen.

Der er to slags; rabarber med hakket hvid chokolade og hvid chokoladesmørcreme på toppen og banan med hakket mørk chokolade og mørk chokoladesmørcreme på toppen.

Roserne er til husbonden kollegaer, som jo må tage en ekstra tørn, mens han går herhjemme og rekreerer efter forrige uges ulykke.


Kagen er lavet af resterne fra den seneste tids mange konfirmationskager, men jeg er sikker på, at den vil blive nydt til kaffen i eftermiddag.

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg er sikker på, at alle kagerne bliver godt modtaget :)

Anonym sagde ...

Det lyder godt
Skal vi lave kaffe til kl. 14.00?

Yvonne og Susanne

Anonym sagde ...

Hvor ville jeg gerne have sidste skoledag i dag i 2y..

Kagekonen sagde ...

Yvonne og Susanne, vi er på vej og bliver nok ikke så længe...

Anonym sagde ...

Hej Pia og Henrik

Tusind tak for kage den blev nydt til kaffen. Det var dejligt at se jer og håber at du Pia kan få Henrik helt frisk så du igen må dele ham med os.

Susanne og Yvonne

Lene sagde ...

Uhmm, jeg kan godt forstå at I vil dyrke noget motion ;-) for jeg kunne vist ikke nøjes med et stykke, hvis jeg var dig og din familie :-)

Unknown sagde ...

kagespørgsmål :0)

hva såå . . hva syns' du om at bruge marcipan Under fondanten? . .
eller bruger du fakkertaget kun fondant?

huh! :)

Anonym sagde ...

Hej
Jeg bliver meget inspireret af at læse hele din hjemmeside, og er begyndt så småt at vil prøve det forskellige. Har lige et par spørsmål:
1. når man tegner med royal icing gør man det så på et speciel gennemsigtig underlag, hvor skabelonen er nedenunder?
2. Efter man har tegnet sin tegning færdig, skal den så stå i køleskabet før man flytter den hen på kagen? Og er den så lige til at "pille af"?
3. Har du opskrift på din rosengele, æblekompot og vanilie sirup?
4. Jeg har en silikoneform til muffins, kan den bruges til cupcakes? eller hvad bruger du?

Måske dukker der flere spørgsmål op hen af vejen, men dette var hvad jeg tænkte på lige nu.

MVH Anita

Kagekonen sagde ...

pedrsn, jeg bruger kun sjældent marcipan unden fondanten, da jeg synes den er tung og besværlig at rulle ud. I stedet smører jeg kagerne op med et tyndt lag smørcreme eller ganash for at hindre evt. frugtsyre fra fyldet i at komme i kontakt med fondanten.
anita, når man laver billeder i icing (også kaldet run-out) kan det gøres på flere mådet. Jeg ligger motivet under et stykke overhead-plastik og tegner så op med en forholdsvis fast icing. Bagefter fylder jeg ud med en ret tynd icing og lader det ligge og tørre helt plant og ved stuetemp. i min. 1 døgn herefter kan det forsigtigt lirkes af plastiken med en tynd spatel eller lign. Man kan også ridse motivet op direkte på kagen, men så har man ikke rigtig mulighed for at lave et forsøg mere, hvis noget går galt. Du finder en opskrift på rosengele ude i sidebaren under 'etiketter'. Æblekompot er dybest set bare æbler og sukker bragt langsomt i kog og kogt til æblerne er most. Sukkermængden afhænger af hvor sure æblerne er, så nogen egentlig opskrift er der ikke. Vanillesirup køber jeg i Inco eller Metro, det er samme slags som bruges på cafeer til at smagssætte kaffe, så prøv at kigge om ikke du kan få det i et velassorteret supermarked.

Hygge-Strik sagde ...

Hvor er de kager flotte, de er sikkert blevet modtaget med glæde.
Kh. Bebiane