søndag, december 18, 2011

Marcipanovertræk og liljekonvaller.

I begyndelsen af december blev min tidligere kollegas søn gift med sin hjertes udkårne. De ønskede sig en bryllupskage med liljekonvaller og grønne bånd. Og marcipanovertræk. De ønskede sig også en topfigur i plast. Den købte de selv og satte på...
De små blomster og knopper blev parret med håndskårne mandelformede blade og sat på stilke af royal icing.


Et par sommerfugle i en lysere grøn nuance gav lidt liv. De er udstukket med en stempel-udstikker a la de her og sat til tørre kanten af en æske.


Kagen er stakket på kagepap og afstivet med Wilton træpinde og rækker til omkring 60 personer. Indholdet er lagkagebunde, hindbærfromage og chokolademousse. Kagen er som sædvanlig smurt op med italiensk marengssmørcreme. Marcipanovertrækket består af fin ren rå marcipan æltet med fondant i forholdet 50/50, det giver en fin marcipansmag og et smidigt og håndterbart overtræk. Det er ren win-win :)

12 kommentarer:

Sifka sagde ...

Den er fin! Man kommer til at tænke på sol og sommer:)

Marianne's mening sagde ...

Hvor er den flot.
Du er så fantastisk dygtig :-)

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Super fin kage. Overtrækket har en rigtig flot farve og textur. Er det ikke svært at få blandet sammen? Hvilken marcipan bruger du? Den almindelige fra Odense eller en dekorationsmarcipan?

Helle K. sagde ...

Hvor er den smuk :) Kunne lige passe til mit bryllup (for 27½ år siden), min brudebuket var nemlig liljekonvaller og hvide roser :) God søndag.

Kageleg sagde ...

En rigtig flot kage - som altid. Jeg spekulerer også over hvad for en marcipan, du bruger, som er finkornet nok til at give en pæn blanding. Og hvor man i givet fald kan få den henne?

Kagekonen sagde ...

Tak, hvor er I søde.

Jeg bruger som regel marcipan fra Kagebutikken.

Lene's kage-design sagde ...

..rigtig flot kage.. som altid :)

Kager skal der til sagde ...

Hvor er den smuk !

Hyggehygge
Marianne

Tanja sagde ...

Rigtig flot og imponerende kage.

livsmod sagde ...

Jeg får sådan lyst til at lave kager igen, når jeg ser dig lave kager igen!

Pernille sagde ...

Hvor er den smuk :-)

Hvilke mål har cirkel, firkant og hjerte ?
Jeg har nemlig helt forelsket mig i synet af kagen og vil meget gerne lave den til mit eget bryllup i maj men da den skal være til mere end 60 pers. vil det være skønt at kende størrelsen på din kage så jeg kan forstørre op inden jeg køber forme

Det er mit første rigtige kageprojekt og det må bare ikke gå galt :-)

Kagekonen sagde ...

Kære Pernille. Jeg har på et tidspunkt lavet en oversigt over hvor mange personer de forskellige form-størrelser rækker til. Prøv at kigge i menuen til venstre.
Denne kage er fra bunden en ø30 cm rund form, en 25 cm kvadratisk form og en 15 cm hjerteform.