søndag, juli 29, 2007

Deep-pan pizza kage

Som jeg nævnte forleden skulle min svigerinde holde middag i lørdags for alle dem som havde svunget hammer og pensel i deres nye køkken. Jeg havde lovet at lave kagen, som endte med at blive en deep-pan pizza, fordi de praktisk taget har levet af pizza i de 3 mdr. som ombygningen har taget.

Min lokale pizza-pusher var så flink at levere en ekstra (ny) æske sidst vi fik pizza (hvilket var i onsdags...) så kagen blev leveret i "original emballage" det syn's vi var ret sjovt.


Kagen er lyse lagkage bunde med hvidchokolade, mandelmel og appelsinsaft lagt sammen med jordbær-rabarbermousse. Opskriften på lagkagebundene ligger HER, jeg tilsatte mandelmel og appelsinsaft som foreslået i opskriften. Derudover tilsatte jeg 100 g fint hakket hvidchokolade. Det smagte super godt.

Jeg sprang over hvor gærdet var lavest og lavede moussen af jordbær- og neutral fromagepulver fra Inco, som jeg tilsatte hjemmelavet jordbær-rabarberkompot. I skal dog ikke snydes for en god og enkel opskrift på jordbær-rabarbermousse:


Pizza-kagen er ikke særlig høj - den skulle jo passe i æsken, til gengæld er den 26 cm i diameter, så der var rigeligt til 10 personer.


Overtrækket er sp/marcipan som "svampet" med lidt brun pulverfarve opløst i vodka. Tomatsaucen er rød smørcreme. Pynten er lavet af sugarpaste blandet med flowerpaste og det var faktisk rigtig hyggeligt at sidde og lave champignon, peberfrugtstrimler/skiver, oliven, pepperoni og skinke stykker. Det var straks værre med "osten" som er sugarpaste der er revet på den grove side af rivejernet, selvom det var en halvtør klump, så blev det ved med at klistre sammen... tilsidst lykkedes det dog at få skilt klumperne nogenlunde fra hinanden.


Var for resten forbi pizza-pusheren i dag med et billede, han blev ret overrasket over resultatet og har hængt det op i forretningen, så hvem ved, om han sætter en pizza med skinke, pepperoni, peberfrugt, champignon og oliven på programmet når han næste gang laver nyt menu-kort.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den kage er simpelthen for fantastisk :-)

Unknown sagde ...

arghh - jeg syntes bare du er super dygtig altså!!

lifeondyssen sagde ...

HOLD OP .. det var da bare den fedeste ide og kagen ser fantastisk ud .. du er suveræn :o)

Kagekonen sagde ...

1000-tak for jeres dejlige kommentarer, det er altid skønt at blive rost.

Lene sagde ...

du overgår dig selv gang på gang :-)

Anonym sagde ...

Flot!! Så den er lavet af 2 bunde og et lag fyld? Hvor høj er den? 6 cm?

Kagekonen sagde ...

Ja, to bunde og 1 lag fyld. Det giver en højde på lige under 5 cm.

Chila Westergaard sagde ...

Super flot og total lækker at se på. Mums

Nanna (Pyntekagen) sagde ...

Jeg er fuldstændig vil med din jordbær/rabarbermousse, men...
hver gang jeg laver den bliver den alt for tynd og flyder ud. Jeg tager noget (det meste) af saften fra og har forsøgt mig med mere husblas. Har forsøgt med både frosne og friske bær/stænger.
Har du et godt tip?