mandag, november 26, 2007

Tillykke

Min søster var til sin allersidste eksamen i fredags. Hun bestod og kan nu smykke sig med titlen statsautoriseret revisor. Hun har læste længe... faktisk mere eller mindre siden hun blev student i 1992. Undervejs har hun klaret fuldtidsarbejde og fået mand og 3 skønne unger, jeg synes det er godt gået.

Som den mellemste af hendes børn sagde: "mor vandt" behøver jeg at sige, at lige netop det barn er meget sports interesseret...

I går var det søsters fødselsdag. Pga. den netop overståede eksamen, havde hun ikke planlagt nogen egentlig fejring, og den går altså ikke i vores familie.

Nå, nu er dette jo ikke en hyldest side for min søster, men min "kage-dagbog" for selvfølgelig skulle der kage til, når nu der både var det ene og det andet at fejre.

Så kage det fik hun... chokoladekage, en enkelt lagkagebund og 2 lag af den lækre jordbær-rabarber mousse, som vi holder så meget af.

Fordi min søsters fødselsdag som regel altid falder lige inden 1. søndag i advent har jeg mange gange foræret hende en hjemmegjort og fint pyntet adventskrans/-dekoration i fødselsdagsgave, så da jeg forleden spurgte til hendes ønsker, var svaret adventskrans, tøj eller måske en god bog...

Jeg synes det var sjovere at lave en adventskrans på kagen, så det gjorde jeg. Kransen er lavet af sugarpaste og lysene er lavet af modelleringsmasse, som er lidt mere stabilt. Vægen er en tandstik med lidt sort farve. Kristtjørn-bladene er lavet med en ejektorudstikker med indbygget veiner, super nemt. Sløjferne er også lavet med en udstikker, så bliver de nemlig helt ens og alle dele passer sammen.

I denne uge skal jeg have styr på et par pakkekalendere til overraskelse for nogen jeg holder af, en adventskalender til en anden, der fortjener (eller måske rettere forventer) det, 2 figur kager på bestilling, en paryk til min mor, en adventskrans og en kalenderlys dekoration til os selv. Endelig er det vel også tid til at finde lidt julepynt og lyskæder frem fra gemmerne i kælderen, og inden det kan ske bør støvsugeren, gulvmoppen og kluden med Ajax vel også lige en tur rundt i huset...

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lykken må være at have dig til søster :-)

Annika sagde ...

Hvor er den (som sædvanlig) flot.
Er virkelig glad når jeg ser at der er nyt på denne side - og hver gang ærgrer jeg mig over ikke at have leget med det - eller en god undskyldning for det ;)

Kagekonen sagde ...

Tak skal I ha' begge to.

Min søster ringede i går aftes og fortalte, at en af hendes kollegaer, havde spurgt hende, om han kunne blive adopteret af hendes forældre, da han også gerne ville ha' sådan en storesøster...

Kagekonen sagde ...

glemte helt at sige velkommen annikakd

Anonym sagde ...

Hej Kagekone!

Vi er et par stykker der følger med i dine kage-eventyr og er dybt fascinerede af dine værker. Jeg har lige et spørgsmål, hvordan laver du dit overtræk til dine kager? De er så glatte og blanke.

Kagekonen sagde ...

Hej Michael og velkommen til. Jeg overtrækker mine kager med sugarpaste, som er en sukkermasse, der til forskel fra marcipan er meget let at rulle ud og overtrække kager med, da sugarpaste er let elastisk. Til at glatte overtrækket bruger jeg en smoother, som faktisk bare et stykke plastik med håndtag.

Anonym sagde ...

Blæret, det må jeg prøve en af dagene, tak! Du kunne jo se om du kan lave en how-to engang ;)

Anonym sagde ...

For den da også, hvor er den flot. Du er jo en ren tryllekunstner med alle de kager :)

Anonym sagde ...

Hej igen

Jeg har ikke kunnet finde ud af hvor man får fingre i sådan noget sugarpaste, kender du en sugarpaste-pusher i Århus-området? Eller måske en opskrift?

Kagekonen sagde ...

Hej Michael, sugarpaste kan ikke købes i almindelige dagligvare forretninger i Danmark. Der er dog to danske forhandlere af sugarpaste/fondant det er Kagekompagniet i Rungsted og Kagebutikken i Alberslund, begge har internetshops og sender til hele landet, ligeledes kan man være heldig at finde sugarpaste hos PanduroHobby. Man kan godt lave sugarpaste selv, jeg har dog aldrig gjort det, det er simpelthen for hård at ælte... Jeg finder lige et par opskrifter i mine gemmere og laver en post med opskrifter senere i dag eller i morgen.