torsdag, marts 26, 2009

Cupcakes, cupcakes og atter cupcakes.

I går aftes holdt jeg cupcake-kursus for FOF. I lang tid har jeg vidst at de 8 pladser var fuldt optaget, men at alle 8 deltagere mere eller mindre er faste læsere af bloggen her, det havde jeg ikke lige regnet med...


I løbet af aftenen nåede vi rundt om forskellene på de forskellige cupcakecases/muffinsforme på markedet. Vi talte om forskellen eller ligheden på sugarpaste og fondant og på flower- og gumpaste.


Jeg havde bagt 54 cupcakes, halv chokoladechip cupcakes og halvt vanille cupcakes med rabarber og hvid chokolade. Derudover havde jeg lavet en dobbelt portion chokoladesmørcreme og en portion af Wiltons whipped icing mix fra Specialkøbmanden. Desuden havde jeg medbragt en pakke gumpaste, og et par kilo fondant fra kagebutikken, som også har de gode muffinsforme.

Jeg medbragte også en stak bøger som der blev bladret flittigt i da vi var færdige med at dekorere de mange cupcakes.


Jeg var så imponeret af kursisternes kreativitet og fantasi. Der blev fremstillet den ene mere fantasifulde cupcake efter den anden og alle fik prøvet kræfter med både smørcreme, whipped icing og fondant.


Jeg håber kursisterne hyggede sig bare halvt så meget som jeg gjorde, og håber at de alle får brugt deres nyerhvervede kundskaber, for de var saft-suse-mig dygtigte.

12 kommentarer:

Uden Relevans sagde ...

Åhhhhvaddd!!!

Anonym sagde ...

Aiii..der kunne jeg have tænkt mig at være med :-)
Laver du hjemmekurser tihi :-)

Kagekonen sagde ...

måske jeg skulle overveje det, når køkkenet engang er færdigt ;o) ellers kommer jeg gerne til Sorø, hvis du kan samle nogle stykker.

Anonym sagde ...

Det var mildst talt et fantastisk kursus - glæder mig allerede til næste gang du finder på et kursus..så er jeg der som et søm :) Og superhyggeligt at se dig, jeg er stadig overbevist om at vi ville kunne få en hyggelig dag på strøget udstyret med et dankort og et par latte´r :)

Sivsko sagde ...

JA tak for et fantastisk kursus, Nu har jeg søgt og søgt på nette, kan ikke finden den bog om muffins af Sue McMahon på dansk, den findes masser steder på engelsk

Kagekonen sagde ...

Den er købt i Bilka eller Føtex på et tidspunkt. Hvis du er heldig har de den endnu.

Anonym sagde ...

Hvor ser de skønne ud, og det er lidt synd at spise dem :-) - det må være terapi for viderekomne.

Diana sagde ...

Lidt misundelig har man vel lov at være...

Lene sagde ...

Jeg må finde et sted på Sjælland, hvor jeg kan lave homepartie kursus :-) med dig som underviser :-)

Marianne sagde ...

En dag så drømmer jeg om at få tid til at lærer det. For tænk at inviterer til te og stille med et par hjemmegjorte cup cakes :-)

Anonym sagde ...

Ih altså hvor er de bare super flotte... ærgeligt at jeg sidder i nordjylland og aldrig vil kunne deltage i et af dine kurser... ;o(
Min datter fylder 1 år i maj og min drøm er stadig at servere rigtig "tøse" cup cakes.. Mangler bare kursus da jeg er TOTAL nybegynder..
Anette

signe (signe@walmar.dk) sagde ...

Jeg har forsøgt at skrive til dig pr. mail et par gange. Jeg er dybt imponeret over dine kager og din elegance og jeg vil gerne bestille et kagekursus - vi er en små ti stykker. Hvordan får man fat i dig?