mandag, august 08, 2011

Kaffebord.


Jeg er velsignet med den skønneste bedstemor, som trods sine 90 år er rask og rørig. Hun havde taget turen fra Sønderjylland til København for at deltage i weekendens bryllup. Jeg benyttede lejligheden til at tilbringe et par timer med hende, her i mit rækkehus på kanten af skoven.

Da besøget blev aftalt i sidste øjeblik, havde jeg ikke tid til at lave det store sønderjyske kaffebord med både boller, kringle, sandkage, tærte, flødekager, lagkage og småkager. Vi nøjedes med det moderne vestegn'ske, som i dagen anledning bestod af mine rabarber/hvidchokolade cupcakes toppet med italiensk marengssmørcreme med hvid chokolade og blomster fra gemmeren, Annes hindbærsnitter og bedstemors nøddekys. Så var bunden lagt for en snak om kager og kaffeborde og minder fra barndommens sommerferier hos mine elskede bedsteforældre i det sønderjyske.

Bagefter gik vi en lang tur i skoven, og så havde vi plads til aftensmaden.

5 kommentarer:

Edith (No Ordinary Cake) sagde ...

Jeg har desværre aldrig rigtig oplevet det store sønderjyske kaffebord, men dit "lille" kaffebord ser nu også virkelig godt ud.

Kagekonen sagde ...

@Edith, en dag så laver jeg et helt igennem overdådigt kæmpe sønderjysk kaffebord fyldt med kager og kærlige referencer til min barndoms ferier i det sønderjyske. Og jeg lover at blogge om det.

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

Det kan godt være, at det ikke var et rigtig sønderjysk kaffebord, men det er da nogle skønne sager, du diskede op med. Kan godt lide at hindbærsnitterne er skåret på skrå. Det ser godt ud.

Anna sagde ...

Ikke for noget, men jeg tror godt jeg kan komme og være testpilot :)

Kagekonen sagde ...

Du skal være velkommen Anna ;)