tirsdag, juni 05, 2007

Kagekone...

Jeg fik en hilsen fra Lea i Canada, som rigtig gerne ville bage en "dansk" kagekone til sin datters fødselsdag. De "rigtige" kagemænd og -koner som man køber hos bageren er lavet af wienerbrød og det lader sig ikke rigtig genskabe i et almindeligt køkken. Hvad gør man så... Jeg foreslog Lea, at hun lavede en kagekone af søde boller og pyntede med glasur og slik. Alternativt kan man jo bage en god bradepandekage og så skære sin kagemand eller -kone ud.

Her er opskriften jeg sendte til Canada:


Lene har så venligt gjort mig opmærksom på, at en kagemand/kone også kan være lavet af brunsviger, det havde jeg helt glemt... Anyway, jeg fandt lige en opskrift på Arlas hjemmeside, som ser både god og nem ud, så her får du en opskrift på brunsviger .

8 kommentarer:

Lene sagde ...

mine kagemænd og koner plejede at være brunsviger, de var altid en succes, men kagekonen med søde boller har vi også lavet, og dem er børneneogså vilde med

Kagekonen sagde ...

Hej Lene, jeg tror det med brunsviger er afhængigt af, hvor i landet man kommer fra. Jeg er født og opvokset i Nordsjælland, og der var det ikke almindeligt med brunsvigerkagemænd og -koner. Selvom jeg ikke er opvokset med brunsviger, så holder jeg nu meget af dem. Måske man skulle bage nogen små i weekenden... De kan vel fryses?
Pia

Lene sagde ...

Pia jeg har lige været på arbejde i varmen i nogle dage, så mit bloggen har været sporadisk. Men brunsviger kan sagtens fryses

Pia sagde ...

Sikke en kreativitet, er godt nok vild med din Savannen kage. Så sød en kage. Meeeeeeeen skal man være i familie med dig for at kunne bestille en kage =0).

Anonym sagde ...

Jeg vil anbefale 600 g mel til opskriften på kagekonen af boller. 400 g er altså i underkanten.

disa sagde ...

I love it ! Very creative ! That's actually really cool Thanks.

annmarie sagde ...

En rigtig fynsk brunsviger laves efter denne opskrift:
Dette er en opskrift jeg i tidernes morgen har fået af en veninde - hun har den fra en bager.

Brunsviger:

600 g mel
60 g sukker
60 g margarine
50 g gær
1 tsk salt
4 dl mælk

Margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes, så det er lunkent.
Heri røres gæren; og de sidste ingredienser tilsættes. Dejen røres sammen, den skal være klisteret - så tilsæt melet lidt af gangen.
Fordel dejen med en dejskrabe - skal ikke være jævn men have nogel fordybninger jævnt fordelt.

Remonce tilberedt af:
150 g margarine
150 g mørk farin
1 spsk sirup
2-3 gode spsk kagecreme ( eller kagecreme af ca. ½ brev cremepulver)

Margarine, farin og sirup hældes i en tykbundet gryde og lunes -indtil margarinen er smeltet, hvorefter kagecremen tilsættes.

Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir ( skal gerne gå lidt op af kanterne). Remoncen fordeles over dejen og det hele bages ved ca 200 grader i ca. 15 min.

Potionen passer til en lille bradepande - hvis du skal bruge ovnens bradepande da dobbelt potion.

Velbekomme...

annmarie sagde ...

En rigtig fynsk brunsviger laves efter denne opskrift:
Dette er en opskrift jeg i tidernes morgen har fået af en veninde - hun har den fra en bager.

Brunsviger:

600 g mel
60 g sukker
60 g margarine
50 g gær
1 tsk salt
4 dl mælk

Margarinen smeltes i en gryde og mælken tilsættes, så det er lunkent.
Heri røres gæren; og de sidste ingredienser tilsættes. Dejen røres sammen, den skal være klisteret - så tilsæt melet lidt af gangen.
Fordel dejen med en dejskrabe - skal ikke være jævn men have nogel fordybninger jævnt fordelt.

Remonce tilberedt af:
150 g margarine
150 g mørk farin
1 spsk sirup
2-3 gode spsk kagecreme ( eller kagecreme af ca. ½ brev cremepulver)

Margarine, farin og sirup hældes i en tykbundet gryde og lunes -indtil margarinen er smeltet, hvorefter kagecremen tilsættes.

Dejen hældes i en bradepande beklædt med bagepapir ( skal gerne gå lidt op af kanterne). Remoncen fordeles over dejen og det hele bages ved ca 200 grader i ca. 15 min.

Potionen passer til en lille bradepande - hvis du skal bruge ovnens bradepande da dobbelt potion.

Velbekomme...