søndag, oktober 28, 2007

Efterår...

De seneste dage har vejret vist sig fra sin smukkeste side; næsten ingen vind og højt til himlen. Det er sådanne dage, vi nyder at bo bare 500 m fra Vestskoven som lige nu er iklædt efterårets prægtige farver. Forleden trængte husbonden til en løbetur og da vejret var fint tog jeg cyklen og vi fulgtes ad ud i det blå. Det var en pragtfuld tur... vi fulgte en af de nye løberuter som kommunen og et par løbeklubber i Albertslund har etableret i samarbejde med skoven. Vi kom steder vi ikke før har vejret og vi fik hilst på højlandskvæg og får, det er ikke sidste gang vi tager den tur.

I fredags havde min svigerinde sidste dag på jobbet. Hendes arbejdsplads rykker aktiviteterne til Sverige og derfor havde de ansatte bestemt at de ville ha' kage. Inspireret af skoven lavede jeg forskellige blade, kastanjer, agern, rønnebær og brombær i farvet sugarpaste. Inden i er der lagkagebunde, chokoladekage og jordbær/rabarbermousse.


Kagen er til 40 personer og består af to kager der er sat ovenpå hinanden. Den øverste kage står på et stykke folie-beklædt pap og i den nederste kage er der stukket afklippede sugerør til at understøtte den øverste kage. På kanten har jeg sprøjtet en bort med royal icing.


I morgen begynder en ny uge, og hvis vejret ellers arter sig har jeg planer om at tage cyklen ud i det blå og jeg vil prøve at huske kameraet.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Suuuuuuuuuuuk
ganske enkelt........
Din kreativitet slår alle grænser - jeg er igen måløs.
Viser alle din blog og fortæller dem at det er kager - de sidder som jeg og vender og drejer billederne..... du er fantastisk. Der var forresten en større artikel i Berlingske idag om cup-cakes - men den har du sikkert læst?

Sifka sagde ...

Kagekone, du er bare fantastisk til det der. Åh, altså jeg håber at jeg engang får mulighed for at smage:P

Kagekonen sagde ...

Jamen vi må da se at få arrangeret et teselskab, så I kan smage kage og jeg kan smage Kusmi...

Anne sagde ...

Som du da bare kan, du laver altså de mest vidunderlige kager!

Man kan næsten smage dem på billederne :-)

Anonym sagde ...

Aldrig har jeg set kager så smukke.
De skulle aldrig spises.
Det er godt, du tager et foto af dem til eftertiden.

Jeg kom forbi, idet Ella 'Maldin dag' henviste hertil. Det bliver ikke sidste gang, jeg kigger ind :o)
Hilsen Lone

Anja sagde ...

Kære Kagekone

Du er jo fænomenal i et køkken!!

Er det nødvendigt at lave denne afstivning??

Kh Anja

Kagekonen sagde ...

Velkommen til Anja og tak for de pæne ord. Afstivningen er absolut nødvendig, da du ellers risikerer at den nederste kage synker sammen som følge af vægten fra den øverste kage. Jeg bruger "elefant-sugerør" eller trædyvler til understøtning og køber dem enten hos Kagekompagniet eller i Engeland.

Anonym sagde ...

WOW!! Er bladende stukket ud?

Kagekonen sagde ...

Bladene er stukket ud og præget med forskellige bladudstikkere og prægere. Jeg har det store sæt fra JEM cutters, men faktisk er det ofte de samme 3-5 udstikkere jeg bruger. Tricket er at lade bladene tørre på en ujævn overflade, så de "krøller" lidt.