søndag, oktober 21, 2007

Fødselsdagsbrunch for hele familien

Myndlingen blev jo ikke fejret noget særligt forleden. Det fik vi rådet bod på i går... for hele den udvidede familie var inviteret til brunch med alt hvad hjertet kan begære. Vi havde stegt bacon og pølser og scramblet æg til den store guldmedalje, vi havde skåret frugt i mundrette stykke og sørget for godt brød af både det grove og det hvide. Der var sødt hjemmesylt og oste i udvalg og selvfølgelig også dejlig yoghurt og flere slags juice samt kaffe og te og lunet mælk. Der var det hele og også kage og det endda i flere etager...

Myndlingen er en bogorm, en læstehest af rang og vild med bøger, kemi, matematik og computere... Tysk er ikke blandt yndlingsfagene, men jeg kunne altså ikke lade være med at drille lidt.


Kagerne er mandelbunde med hhv. æblekompot og vanillefromage, sød fransk kastanjepure og hvid chokolademousse og i tyskbogen er der tobleronecreme. Mandelbundene laver jeg rigtig ofte og det er en videreudvikling/sammenskrivning af 3 forskellige opskrifter på lagkagebunde, men her er min opskrift:

Den hvide chokolademousse er super lækker og smagte rigtig godt sammen med den søde franske kastanjepure. Moussen er let at lave og du får opskriften her:

Myndlingen fik faktisk heller ikke nogen særlige gaver forleden, bortset fra at kattene havde flottet sig og købt ham en ny mobil. Sådan en sort/orange super slank sag fra SonyEricsson med både mp3 og kamera. I går skulle han så have sin gave fra hele familien... han har længe ønsket sig en ny cykel og det havde vi så samlet ind til, men først måtte Myndlingen på skattejagt i hele huset... han fik både tomme æsker med små listige sedler, en dejlig plastik dinosaurus og cykellygter med edderkopper på udenvejs... tilsidst endte han i skuret, hvor han fandt...

husbondens 34 år gamle tre-hjulede med hilsner fra hele familien. På laddet lå en kuvert med billeder af 3 forskellige cykler, som Myndlingen skal ned og besigtige hos den lokale cykelpusher, der er faktisk frit valg mellem de 3 forskellige cykler...

10 kommentarer:

Anne-Mettes Oaser sagde ...

Hold da op - jeg bliver virkelig lækkersulten, når jeg læser om kagernes indhold....;-))
Mange hilsner
Anne-Metet

Anonym sagde ...

Jeg kender ikke andre der kan trylle kager frem som du kan. Jeg kan ikke måle mig med dig, men jeg sidder og pønser på at bage pølsehorn før jeg skal igang med dagens lektier ;)

Forsinket tillykke med drengen :)

Anonym sagde ...

Sikke en fødselsdag. Kagen er ubeskrivelig, som altid sidder jeg og forstørre billedet og vender og drejer det og ryster på hovedet - om jeg fatter hvordan du bærer dig ad.
Sikke eb sjov ide med skattejagt efter cyklen.....

Kagekonen sagde ...

anne-mette, de smagte såååå godt. Den kombination kan varmt anbefales.

stine, dejligt at jeg kan inspirere til noget lidt sundere bagværk ;-)

shabby det var en dejlig fødselsdag og det var så sjovt at lave den skattejagt... det havde vi altid til drengenes børnefødselsdage så det bragte mange minder frem.

Anonym sagde ...

Hej Søde Pia
Sikke en fin BLOG og en dejlig dag i har haft!
WOW en masse kager...glæder mig til at prøve nogle af dine opskrifter, mandelbundende lyder fantastiske.
Kærlig hilsen
Martin

Kagekonen sagde ...

Velkommen til Martin, dejligt at høre fra dig...

Anonym sagde ...

Hvor meget kage giver din opskrift på mandelbunde? Jeg vil gerne lave en kage med tre lag og er lidt i tvivl om hvor meget der skal bages. Bager du bunde hver for sig eller en stor kage du skære over? Og kan man lave den dagen før uden at den bliver tør? Mvh. Ellen

Kagekonen sagde ...

Opskriften på mandelbunde giver 3 bunde med en diameter på 20 cm. Hvis du har brug for at lave større bunde så ligger den en omregningstabel et sted her på siden. Kig i sidebaren eller brug søgefunktionen. Jeg bager som regel mine bunde som en kage og deler dem når kagen er helt kold.

GryKnudsen sagde ...

Hej Kagekone!
Jeg har mange gange lavet dine mandelbunde og de er bare lækre! Nogle gange grofthakker jeg de sidste mangdler og putter i også - mums et resultat!!

Jeg sidder og skal gange denne opskrift med 3,5 til en rund form på 35 cm.

Hvad vil du skyde på at bagetiden skal være?

Anonym sagde ...

Det er virkelig en lækker kage du har fået lavet. Det er altid dejligt med en god kage til polterabend, fødselsdag eller anden fest. Tak for opskriften, den kan vi bruge til vores polterabend på lørdag :-)