torsdag, marts 27, 2008

Uden mad og drikke...

Efter sidte indlæg kunne man måske få den opfattelse at ferien i det sydfranske udelukkende bestod af fysisk udfoldelse i naturen og afslapning foran den buldrende pejs... sådan var det ikke helt, omend jeg nok kom oftere på caféerne end resten af turens deltagere...

For den ikke klatrende kagekone, var der på sine tidspunkter, nærmest tale om en studietur... Du kan i øvrigt finde opskrifter på de lækreste franske kager hos Cindy der rundhåndet deler ud af sine pragtfulde opskrifter. De fleste er på fransk, men et udvalg er oversat til engelsk.

Jeg fik smagt både chokolade- og mocca eclairs...


testet et udvalg af skønne macaroons... (min søde ven Sif, har en opskrift på sin blog)


og spist et par stykker af den klassiske franske æbletærte...


Nu var det ikke bare kage, der røg indenbords... jeg fik også smagt på områdets lækre oste. Der var de lækre små gedeoste, som smager helt fantastisk både kolde og varme med lidt tynd blomster honning over...

og den skønne bløde og stærke roquefort, lavet på mælk bl.a. fra "vores gårds" får...

og endelig den skønne milde, men meget smagfulde Tomme des Pyrenees lavet af mælk fra køer, geder og får...


Kage og ost var ikke de eneste kulnariske oplevelser på turen. Søndag aften spiste vi de skønneste stenovnsbagte sprøde og tyndbundede pizzaer. Jeg fik en ny yndlingspizza, med porrer, bacon og gedeost. Der var også en "desssert-pizza" med gedeost og honning, - den var forrygende og ville også gøre sig godt med et par håndfulde rucolablade på.

Da vi vågnede til regnvejr mandag var vi en håndfuld, der kørte til Montpellier, hvor vi spiste Moulles Frites og slikkede solskin på Opera Pladsen, det var det skønneste måltid jeg længe har fået.


Yvonne og Pierre, gårdens ejere, gik meget op i vores velbefindende og da vi fredag morgen vågnede til snevejr stod der den lækreste Fouace Aveyronnaise, som er en blanding mellem brød og kage. Yvonne var så venlig at give mig opskriften med hjem, så den får I når jeg har fået den oversat og afprøvet... ellers kan I finde den hos Cindy

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åhhh, mocca eclairs :-) Har du iøvrigt prøvet at bage cannoli's (de lækre italienske kager)?

Mange hilsner
Birthe

Kagekonen sagde ...

Nej, cannolis har jeg ikke prøvet...

Andrea sagde ...

Åh nej, nu har du gjort mig macaroon-gal.

Jeg kan jo ikke stå for noget, hvor det er lovligt at bruge masser af frugtfarve.

Mandelmel, mandelmel - what to do, male det selv eller købe sig fattig?

Kagekonen sagde ...

husejer, jeg køber det i Inco og billigt er det ikke, - jeg giver ca. 215 kr. for 1 kg. Du kan sagtens male det selv, - du smutter og tørrer mandlerne og kværner dem i blenderen. Husk ikke for mange ad gangen og ikke for længe.

Unknown sagde ...

ja er tossede med de der farvede macaroons i frankrig ;) de er da også fantastiske!

Sifka sagde ...

Jeg har gemt en artikel fra Politiken der handler om macarons. Jeg kan stadig savle når jeg læser den. Der er en macaronfestival i Paris, hvert år, hvor de store konditorer kæmper om ædle titler. Jeg gad godt være med i smagepanelet.

Den sidste brød/kage minder om en Bjørnen fik i Nice sidste sommer. Der skal to slags sukker på, men man kan ikke købe den type herhjemmer, som der er på dit kagebillede. Undskyld skriften, men katten sidder på tastaturet:)

Kagekonen sagde ...

Sifka, vi skal da til den der festival i Paris... Jeg tænkte faktisk på at kigge efter det der "kæmpe-kornede" sukker men glemte det, - har de det heller ikke hos specialkøbmanden?

Marianne sagde ...

Det er da en gourmet ferie af de vilde - hvor det kønt at læse at du har fået kælet for dine sanser :-)

Andrea sagde ...

Jah, jeg vil med til Paris til makronfestival!

Det grove sukker, kan det ikke købes i Sverige, er det ikke det, de bruger til kanelbullar?

Unknown sagde ...

uh kæmpekornet sukker! det lyder da spændende!