mandag, august 15, 2011

Humus

Efter jeg forleden skrev om den sunde snack spurgte flere efter en opskrift på min hjemmelavede humus. Og det gav mig faktisk både lidt panderynker og grå hår. For som så mange andre gange når jeg går i køkkenet, så bruger jeg ingen opskrift, men "føler" mig frem. I min humus er der dog altid:

Kikærter
Hvidløg
Tahin
Spidskommen
Citronsaft (eller lime, hvis jeg ikke har citroner)
Salt
Olivenolie

Det der gav mig grå hår og panderynker var forholdet mellem de enkelte ingredienser. Og jeg aner det ikke. Jeg koger gerne en hel pose kikærter af gangen (det er vel 500 g i tørvægt) og deler den som regel i 3-4 portioner, som jeg fryser ned, hvis ikke jeg skal bruge dem med det samme. Hvor meget hvidløg kommer an på feddenes størrelse og friskhed. Men til 1/3 pose kikærter bruger jeg vel 2-3 store fed. Og 1-2 spsk. tahin. Spidskommen, salt og citron/lime til det smager rigtigt og olie til konsistensen er blød og cremet.

Jeg kører massen i min foodprocessor, men i mellemøsten ved jeg at man flere steder rører humus i hånden. Det kræver blot at kikærterne er kogt mere end møre. Så hvis du vil forsøge dig på den autentiske håndholdte måde, skal ærterne nok koge noget længere end de ca. 40 min. jeg plejer at koge mine.

3 kommentarer:

Aussiemum sagde ...

Tak ;o)

Marlene Christensen sagde ...

Hej - jeg har prøvet at kigge efter din email adresse, da jeg er DYBT IMPONERET over dine kager - de er intet mindre end fantastiske.
Faktisk vil vi spørge om du kan lave en bryllupskage til os ?
Ring el sms evt til mig på : 60373007 -
Stort smil fra Marlene

Lene sagde ...

Marlene, nu er kagekonen nok på ferie, men tjek oppe til venstre, hvor kagekone skriver lidt om sig selv, nederst i stykket er mailadressen :-)