fredag, december 14, 2007

Vi stak af...

På flugt fra en hektisk og julestresset hverdag endte vi ombord på M/S Pearl of Scandinavia. Her lod vi os forkæle med øl og 3-retters menu uden opvask inden vi gik tidligt til køjs... Således friske og vel udhvilede indtog vi den store morgen buffet med udsigt over indsejlingen til Oslo, det er et betagende syn, - også om vinteren.

Oslo bød på smukke bygninger, finurlige rækværk, is på vandpytterne og højt til himlen. Det var en pragtfuld - om end lidt kold - dag.

Vi havde hjemmefra bestemt os for at besøge Kon-Tiki museet hvor både Kon-tiki tømmer-flåden og Papyrusbåden Ra 2. Det var fantastisk spændende at se fartøjerne og læse historien, som jeg husker fra min barndoms tv-udsendelser om Thor Heyerdals fantastiske ekspeditioner.

Lige overfor museet ligger Fram museet og her står det legendariske polarskib Fram. Vi slog et smut forbi og blev klogere på de store norske pol-farere; Nansen, Sverdrup og Amundsen.

Efter den historiske berigelse begav vi os tilbage mod Oslo centrum, hvor vi spiste frokost, var på julemarked og så på forretninger inden vi satte snuden, - eller stævnen om man vil, mod København. På vejen hjem gik vi ombord i den store julebuffet inden vi slog et smut om skibets biograf, hvor vi så filmen The Hartbreak Kid med Ben Stiller.

Nu er vi hjemme igen og klar til at lægge arm med resten af december. Vi er halvvejs med julegaverne, og opskrifterne på julens kager og konfekt er fundet frem, så jeg tror vi når det hele...

4 kommentarer:

Helle K. sagde ...

Hvor lyder det bare hyggeligt, sådan at pjække for et par dage i december. God weekend.

Kagekonen sagde ...

Det var så hyggeligt helle. Nu er vi helt tanket op og kan klare det hele.

Marianne sagde ...

Det lyder som en dejlig tur - har selv overvejet det - fordi man p sådan en tur får tid til sig selv og hinanden..... måske man skulle på et tidspunkt....

Sifka sagde ...

Det var vist en god ide, sådan at stikke af. Det kunne være at jeg skulle gøre dig kunstne efter engang:)